Buiten koken met de Big Green Egg: “Zelfs met kerst staat ‘ie aan”

27 augustus 2020 13:37 Published by Reacties uitgeschakeld voor Buiten koken met de Big Green Egg: “Zelfs met kerst staat ‘ie aan”

Mariëtte van de Poppe en haar man zijn beiden al sinds het begin van hun huwelijk dol op koken, bakken, braden en barbecueën. Sinds een jaar of vier gebruiken ze daarvoor de Big Green Egg: een speciale ‘barbecue’ waarmee veel meer kan dan barbecueën alleen.

Gerdien maakt hoeden: “Wat mijn oog ziet, kunnen mijn handen maken”

12 augustus 2020 14:58 Published by Reacties uitgeschakeld voor Gerdien maakt hoeden: “Wat mijn oog ziet, kunnen mijn handen maken”

Wat doen RST’ers eigenlijk in hun vrije tijd? Gerdien ten Hove maakt hoeden en ‘dopjes’ (hoeden zonder rand). Daar besteed ze al gauw anderhalve dag per week aan. “Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby.”

Waarom haken de ideale hobby is voor je vakantiereis

4 augustus 2020 09:36 Published by Reacties uitgeschakeld voor Waarom haken de ideale hobby is voor je vakantiereis

Annelies Thierry is planner Huishoudelijke Hulp en behoorlijk geneigd om ‘mee te sturen’ als er een andere chauffeur in de auto zit. Op een wintersportreis besloot ze daarom zichzelf af te leiden door een nieuwe hobby te starten: haken! En dat bleek een succes!

Schatzoeken in de kringloopwinkel

23 juli 2020 07:55 Published by Reacties uitgeschakeld voor Schatzoeken in de kringloopwinkel

Wat doen RST’ers in hun vrije tijd? Verzorgende IG Karin van Milligen en haar vriendin, gastvrouw Heleen Roelofsen, doen aan ‘kringlopen’: het afstruinen van kringloopwinkels naar leuke spulletjes om op te knappen, zelf te gebruiken of zelfs door te verkopen.

Muizenhuizen: als je van priegelen op de vierkante centimeter houdt

17 juli 2020 14:50 Published by Reacties uitgeschakeld voor Muizenhuizen: als je van priegelen op de vierkante centimeter houdt

Wat doen RST-medewerkers in hun vrije tijd? Kraamverzorgenden Jobke van Bochove (20) en Jorieke Blokland (20) hebben wel een heel bijzondere hobby: muizenhuizen. Het inrichten van kleine kamertjes in een oude (schoenen)doos.

“Met een schilderij kun je iets vanuit een andere invalshoek laten zien.”

1 juli 2020 10:46 Published by Reacties uitgeschakeld voor “Met een schilderij kun je iets vanuit een andere invalshoek laten zien.”

Kraamverzorgende Willie de Jong (31) is eigenlijk nog maar kortgeleden opnieuw begonnen met schilderen. Deze hobby is inmiddels steeds belangrijker voor haar geworden. “Tekenen en schilderen is voor mij echt een manier van ontspannen geworden.” Het creatieve zat er bij Willie altijd al in. Als kind was ze voortdurend bezig met knutselen, schilderen, boetseren en …

“Zelfs als ik geen plaatje geschoten heb, kom ik ontspannen terug.”

30 juni 2020 10:05 Published by Reacties uitgeschakeld voor “Zelfs als ik geen plaatje geschoten heb, kom ik ontspannen terug.”

Theo Bronkhorst hoort zo’n beetje bij het meubilair op kantoor in Barneveld. Hij werkt al 17 jaar bij RST als planner Huishoudelijke Hulp. Maar in de avonduren en het weekend is hij een fervent natuurfotograaf.