Opleidingen kraamzorg

BOL

Volg je een BOL-opleiding? Kom dan stage lopen bij RST. We hebben verschillende stageplaatsen beschikbaar, waarbij jij een periode lang kennis kunt maken met de kraamzorg.

Zit je in je 3e jaar van de opleiding Verzorgende IG op het Hoornbeeck College? Dan kun je kiezen voor een uitstroomprofiel dat volledig op kraamzorg gericht is. Je hebt dan bij RST de mogelijkheid om stage te lopen, waar je vervolgens uitzicht hebt op een baan.

Vraag stageplaats aan     Meer informatie

BBL

Wil je werken en leren tegelijk? Ook dat is mogelijk bij RST. Tijdens ons leer-werktraject ontvang je een professionele werkopleiding en begeleiding tijdens je stage. De duur van het traject is circa 15 – 18 maanden, afhankelijk van het opleidingsinstituut waar je je opleiding gaat volgen. Het is ook mogelijk de BBL-opleiding volledig online te volgen.
Benieuwd of er voor jou mogelijkheden zijn voor een BBL-opleiding? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Bekwaammakingstraject

RST biedt een bekwaammakingstraject aan met twee verschillende mogelijkheden: herintreden of omscholen.

Herintreden

Stel, je hebt een kraamzorg-diploma, maar je bent lang uit het vak geweest. Dan kun je bij ons het bekwaammakingstraject van 80 tot 250 uur volgen (afhankelijk van jouw werkervaring) en daarna weer als kraamverzorgende aan de slag. Ben je langer dan 4 jaar uit het vak? Dan volgt er een bijscholing van ongeveer 4 tot 6 maanden. Kijk hier voor meer informatie.

Best wel gek om als moeder van vijf kinderen weer stage te lopen in de kraam...
Janine
Lees Janine's verhaal

Omscholen

Heb je een Verzorgende IG-diploma (uitstroom ouderenzorg) of een verpleegkundige-opleiding op niveau 4? Dan is het mogelijk om je om te laten scholen via RST, zodat je als kraamverzorgende aan de slag kunt. Hiervoor volg je een aangepast traject van 6-8 maanden. In die maanden word je opgeleid tot kraamverzorgende.

Neem gerust contact met ons op om te kijken wat we in jouw situatie kunnen betekenen.

Neem contact op

Werken bij RST?

Enthousiast geworden van werken in de Kraamzorg bij RST? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!