Herintreden Verzorgende IG

Was je vroeger verzorgende, ben je al een tijdje uit het vak, maar lijkt het je leuk om weer aan de slag te gaan? Welkom! RST Zorgverleners helpt je je oude vak weer op te pakken.

Nu de vergrijzing toeneemt zijn mensen in de zorg hard nodig! RST Zorgverleners is blij dat jij van plan bent om je oude vak weer op te pakken. We gaan je proberen te helpen waar we kunnen en zorgen ervoor dat jij binnen no-time weer helemaal klaar bent om te starten. Wat moet je doen?

Diploma < 1 jaar oud of minder dan 1 jaar uit het vak

Is je diploma minder dan een jaar oud of ben je korter dan een jaar uit het vak? Dan kun je direct solliciteren op een van onze vacatures. Je hebt geen extra opleiding of bekwaammakingstraject nodig en je ontvangt direct een vol salaris.

Diploma 1-5 jaar oud of tussen 1-5 jaar uit het vak

Je diploma is nog geldig en je kunt bij RST Zorgverleners direct aan de slag. Je kunt dus solliciteren op elke vacature die we open hebben staan voor Verzorgende IG.

  • Scholing en Kwaliteitsregister V&V
    Dat gezegd hebbend, zouden we het fijn vinden als je ervoor open staat om je te laten bijscholen. Het gaat om de accreditatiepunten van de scholingen van de V&VN. Deze bijscholingen kun je bekijken op de website van deze Beroepsvereniging voor Verplegenden en Verzorgenden. RST Zorgverleners stimuleert je om lid te worden van de V&VN en je in te schrijven in het Kwaliteitsregister V&V. Dit bieden we je collectief aan, waardoor je profiteert van een kleine korting op het lidmaatschap.
  • Bijscholen Voorbehouden en Risicovolle Handelingen
    Daarnaast zouden we het fijn vinden als je bijscholing volgt voor de zogenaamde Voorbehouden en Risicovolle Handelingen. Dit kun je bij RST Zorgverleners gaan doen, zodra je bij ons aan de slag bent gegaan. Het gaat alleen om de handelingen die in jouw team uitgevoerd worden. In ons Leer- en Ontwikkelplein kun je je inschrijven voor de trainingen die je met je team kunt volgen. Deze worden gemiddeld vier keer per jaar aangeboden. Volg je deze bijscholingen niet, dan mag je deze handelingen niet uitvoeren in je dagelijks werk.

Diploma ouder dan 5 jaar of langer dan 5 jaar uit het vak

Heb je al een oud zorgdiploma? Dan kom je in aanmerking voor een verkorte opleiding die je klaar maakt om aan de slag te gaan. Geldige zorgdiploma’s zijn bijvoorbeeld de oude opleiding VZ/KZ/AG en MDGO VZ (niveau 3).

Samen met onze praktijkopleider kies jij een school waarop je je kennis weer kunt laten bijspijkeren. Wij werken veel samen met het Hoornbeeck College, die een speciale maatwerk opleiding heeft voor mensen met een (oud) zorgdiploma die Verzorgende IG willen worden. Maar als je liever een andere school kiest kan dat natuurlijk ook. Lees meer over deze opleiding.

Als fulltime moeder een opleiding volgen en daarnaast ook werken is best wel pittig. Maar als je gemotiveerd bent, kom je er wel!
Winette Wiskerke
Lees Winette's ervaringen

Je kunt direct beginnen bij RST Zorgverleners in een BBL-traject. Je ontvangt in de eerste maanden een leerling-salaris. Solliciteer hier voor deze functie.

Zelf kijken wat je diploma waard is?
Heb je een mbo-opleiding, dan kun je ook zelf zien in hoeverre je diploma nog aansluit op de huidige eisen. Kijk voor informatie over het niveau en de inhoud van oude opleidingen op de site van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven). Ga daarvoor naar www.s-bb.nl/studenten/diplomawaardering-en-onderwijsvergelijking/oud-nederlands-mbo-diploma.
Diploma kwijt?
Mocht je het diploma niet meer kunnen vinden, kun je deze opvragen bij DUO. Ga hiervoor naar https://duo.nl/particulier/diplomas/over-mijn-diploma/diplomaregister.jsp.
EVC-procedure
Je kunt ook je oude diploma en werkervaring laten herwaarderen door middel van een ‘EVC-traject’ (Erkenning Verworven Competenties). Lees hier meer over op https://www.youchooz.nl/link.php?id=1475.

Ik heb een ander zorgdiploma

Als je een ander diploma in de zorg hebt, kun je waarschijnlijk een verkort traject volgen om verzorgende IG te worden. Je bent dan zij-instromer. Bekijk alle informatie voor zij-instromers hier.

Ik heb nog geen diploma in de zorg

Als je geen diploma in de zorg hebt, maar wel verzorgende IG wilt worden, dan ben je geen herintreder, maar een zij-instromer. Bekijk deze pagina voor meer informatie over jouw mogelijkheden.

Direct solliciteren?

Enthousiast geworden van RST of van één van onze vacatures? Solliciteer dan direct.