Liefde voor alle cliënten

Ze werkte twee jaar lang als huishoudelijk medewerker en maakte toen de overstap naar de verpleging en verzorging. In team Ermelo is Nienke van den Hoorn helemaal op haar plaats. “We hebben een fijn team waar de sfeer goed is en waarin alle collega’s betrokken zijn op elkaar. Ik geniet van de zelfstandigheid en het contact met cliënten.”

Een van de cliënten waar Nienke als verzorgende regelmatig over de vloer komt, is mevrouw Keus. Een ondernemende dame van 81 die nog zelf autorijdt en veel contacten heeft.

Gedeelde identiteit

Zowel Nienke als mevrouw Keus hebben bewust gekozen voor RST Zorgverleners. Allebei vanwege de reformatorische identiteit van de organisatie. Nienke: “Iedereen heeft een bepaalde basis en achtergrond waar je hetzelfde over denkt. Daar vanuit ga je te werk.” De Elspeetse verleent ook zorg aan cliënten zonder kerkelijke achtergrond. “Dat is heel waardevol en levert soms mooie gesprekken op! We werken vanuit onze identiteit en dat houdt ook in dat je liefde hebt voor al je cliënten.”

Mevrouw Keus is blij met de zorg die ze krijgt van RST, ook al ziet ze soms best wat verschillende gezichten langskomen. “Dat maakt me helemaal niet uit. Ik kan het met iedereen goed vinden! Ik heb ook heel leuke contacten overgehouden aan de zorg die ik heb gehad. Sommige ‘zusters’ spreek is nog steeds!”

Speciale herinnering

Op de vraag of mevrouw Keus een speciale herinnering heeft aan de zorg die ze van RST krijgt, hoeft ze niet lang na te denken. “Op mijn tachtigste verjaardag was er een zaaltje gehuurd. Daar kwamen een aantal zorgverleners van RST langs. Dat was zo leuk!” Ook Nienke heeft een moment dat ze niet snel vergeet. “Tijdens mijn bruiloft, ik maakte toen nog maar net deel uit van het team, zongen verschillende collega’s een persoonlijk lied. Echt een verrassing!”

Collega worden van Nienke? Dat kan! Bekijk hier de vacatures.