Bijscholen, doorleren en specialiseren als Wijkverpleegkundige

Als Wijkverpleegkundige vraagt RST Zorgverleners je uit om je voortdurend te laten bijscholen. Heb je meer ambitie? Je kunt je ook specialiseren als i-Nurse, Dementieverpleegkundige, Verpleegkundige Palliatieve Zorg, Wondverpleegkundige of Verpleegkundige Adviseur. RST betaalt je opleiding en geeft je ook uren waarin je studeren kunt.

Bijscholen als Wijkverpleegkundige

  • Cursussen en trainingen

    Als Wijkverpleegkundige leer je je leven lang. Om Wijkverpleegkundige te blijven moet je je elke vijf jaar laten herregistreren in het BIG-register. Dat kan alleen als je voldoende accreditatiepunten behaald hebt. Deze accreditatiepunten kunnen toegekend worden aan cursussen, trainingen op bepaalde werkervaring.

    Bij de V&VN kun je meer dan 120 verschillende scholingen volgen om je kennis te vergroten of up-to-date te brengen. Sommige scholingen zijn klassikaal en andere zijn online te volgen. Voor deze scholingen ontvang je accreditatiepunten. Bekijk hier het scholingsoverzicht.

    Sinds januari 2020 heeft RST ook een eigen LeerManagementSysteem waarin alle medewerkers zich in kunnen schrijven voor e-learnings, bijhouden kunnen welke trainingen en cursussen zij al gevolgd hebben en certificaten kunnen downloaden.

  • Voorbehouden en Risicovolle Handelingen

    Voor Wijkverpleegkundigen is het verplicht om je Voorbehouden en Risicovolle Handelingen te volgen. Verpleegkundigen kunnen via ons LeerManagementSysteem je het gehele jaar inschrijven voor trainingen in de buurt. Deze bestaan uit een een theoretisch gedeelte (online), drie praktijkoefeningen en een praktijktoets.

Doorleren als Wijkverpleegkundige

Wil je als Wijkverpleegkundige doorleren? Dat juichen wij van harte toe. Via RST Zorgverleners kun je financiering aanvragen voor een opleiding voor Verpleegkundig Specialist. Je opleiding wordt betaald en je krijgt van ons ook betaalde uren om te studeren of naar school te gaan. Neem hiervoor contact met de afdeling Opleidingen op.

Wil je doorleren voor een ander beroep? Dan verliezen we je mogelijk voor de thuiszorg, maar we willen je toch stimuleren en aanmoedigen. Misschien kunnen we uren vrijmaken voor je. Daarom gaan we graag in gesprek over je wensen. Neem contact op met de afdeling Opleidingen.

Specialiseren als Wijkverpleegkundige

Wil jij je als Wijkverpleegkundige specialiseren? Dat zou fantastisch zijn. We zijn regelmatig op zoek naar Dementieverpleegkundigen, Wijkverpleegkundigen Palliatieve Zorg, Wondverpleegkundigen, i-Nurses of Verpleegkundig Adviseurs. Deze opleidingen zijn in de regel te volgen bij universiteiten of post-hbo opleidingen in het land en duren gemiddeld 1 jaar.

Solliciteer je op een van deze functies, dan wil RST jouw opleiding betalen en je ook de uren geven die je nodig hebt om je verder te specialiseren. Bovendien kun je direct aan de slag in deze functie, zelfs als je nog moet starten met de opleiding. Je wordt dan begeleid door een ervaren Dementieverpleegkundige, Wondverpleegkundige of Wijkverpleegkundige Palliatieve Zorg.
Zelfs als er op dit moment geen vacatures open staan is het de moeite waard om met ons in gesprek te gaan. Misschien kunnen we een functie (op termijn) voor je creëren.

Overige scholing

Wil jij andere kennis of vaardigheden opdoen, waarvan jij vindt dat die bijdragen aan je ontwikkeling als Wijkverpleegkundige? Neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee. Als wij ook denken dat jouw opleiding van waarde is voor de uitvoering van je beroep kunnen we misschien iets voor je betekenen.

Terug naar Opleidingen Wijkverpleging

 

 

Direct solliciteren?

Enthousiast geworden van RST of van één van onze vacatures? Solliciteer dan direct.