Start van het unieke keuzedeel kraamzorg!

Vandaag was de officiële start van het nieuwe en unieke keuzedeel kraamzorg in samenwerking met het Hoornbeeck! 11 studenten zaten vandaag opnieuw in de schoolbanken voor hun opleiding tot kraamverzorgende bij RST. Om hen te verwelkomen in het vak werden ze, met een knipoog naar hun toekomstige beroep, getrakteerd op een fruithapje!  We wensen jullie allemaal veel succes gedurende de komende vier maanden!

Unieke opleiding
Deze unieke opleiding is in samenwerking door het Hoornbeeck en in samenwerking met RST Zorgverleners ontwikkeld. De opleiding bied een versneld traject aan, in vier maanden wordt de gehele opleiding afgerond. In deze periode zijn er 6 dagen fysiek op school, verder krijgen de studenten online les.

Tekst gaat na afbeelding verder.

Dit is ook de reden voor een van de studenten om voor dit keuzedeel te kiezen:
“Doordat de opleiding 4 maanden duurt, ik hierna voor een klein contract bij de RST kan gaan werken en er veel online lessen zijn is het voor mij goed te combineren met mijn jonge gezin. Het bood voor mij de oplossing om van verpleegkundige om te scholen naar kraamverzorgende zonder dat het een te hoge belasting werd! Zo kan ik blijven zorgen voor mijn gezin en in de toekomst ook voor dat van anderen!”

Ik kan nu voor mijn eigen gezin blijven zorgen, en in de toekomst ook voor dat van anderen!
Leerling keuzedeel kraamzorg

De opleiding biedt de mogelijkheid tot omscholing voor personen met een verouderd diploma in de verzorgende IG of verpleegkunde. De lessen zijn echt gericht op de kraamzorg alleen zoals het invullen van een zorgplan, de voorlichting van de kraamvrouw en het assisteren bij bevallingen zoals acute verloskunde en klinisch redeneren. Daarbij geeft RST zelf de borstvoedingstraining en kunnen de studenten het geleerde direct in de praktijk brengen tijdens hun werk.

Om deze opleiding te realiseren is er de laatste maanden hard gewerkt door het Hoornbeeck. Daarom kregen ook degenen die dit programma hebben ontwikkeld vandaag een bloemetje. In december heeft de opleiding goedkeuring ontvangen van het Ministerie van Onderwijs, waardoor Hoornbeeck en RST Zorgverleners de eerste zijn die een groep herintreders buiten de vakopleiding opleiden tot gecertificeerde kraamverzorgende.

Heb jij interesse in het keuzedeel kraamzorg? Kijk voor meer informatie op www.werkenbijrstzorg.nl/keuzedeel-kraamzorg!