Leren bij RST Zorgverleners: ontwikkeling, saamhorigheid en vrijheid

Elk leven is waardevol. Daarom werkt iedereen bij RST aan hetzelfde doel: de beste zorg voor de cliënt. Hoe we dat overbrengen? Bekijk het filmpje of lees onderstaande tekst en ontdek wat Henriette vertelt over leerling zijn (HBO-V) bij RST.

Henriette studeert aan het CHE en loopt sinds korte tijd mee als wijkverpleegkundige in opleiding bij RST Zorgverleners. Daniëlle is haar werkbegeleider en helpt haar om het maximale uit haar opleiding te halen. “Daniëlle is inmiddels toch een beetje mijn maatje geworden en loodst mij echt door mijn opleiding heen”.

Eigen verantwoordelijkheid

Dat RST voor gelijkwaardigheid gaat, kan Henriette alleen maar beamen. Ze heeft haar eigen verantwoordelijkheden en haar eigen cliënten. De vrijheid die ze krijgt, helpt haar om zich verder te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Natuurlijk is begeleidster Daniëlle altijd op de achtergrond aanwezig om Henriette bij te staan en haar te helpen met vragen over het werk.

“Maar andersom werkt dat net zo”, aldus Daniëlle. “Ik kan mijn vragen over een cliënt of over de zorg ook bij Henriette neerleggen. Het helpt dat ze op school zit. De theorie die zij daar krijgt, helpt mij uiteindelijk ook weer verder in het vak”.

Niet in het diepe

Als stagiair of wijkverpleegkundige in opleiding, word je niet zomaar in het diepe gegooid. Henriette: “Mij werd gelukkig genoeg tijd gegund om het vak te leren. Het kan namelijk nogal lastig zijn om zelf te ontdekken welke zorg de cliënt nodig heeft”.

Dat maakt werken bij RST volgens haar dan ook weer leuk en dynamisch. “Door zelf verantwoordelijk te zijn voor je cliënten, ontstaat er een gelijkwaardigheid tussen de werknemers”.

Spin in het web

Is dat alles wat werken bij RST Zorgverleners zo leuk maakt? Als het aan Daniëlle en Henriette ligt, zeker niet. Het directe contact met mensen die je hebt, de daadwerkelijke voortgang die je kunt zien: dat zijn de zaken die het werk zelf zo leuk maken.

“Je komt toch in iemand z’n omgeving”, aldus Daniëlle. “Zeker bij mensen die meer zorg nodig hebben. Dat is een uitdaging, maar als het lukt, dan geeft dat echt een goed gevoel. Door al die contactmomenten en zorgvragen ben je echt een spin in het web”.

Ontspannen

Of Henriette het aan zou raden om bij RST te werken? “Ja, er hangt hier een open en ontspannen sfeer. Als leerling voel je je direct op je gemak en ik kan het iedereen aanraden”.