RST Zorgverleners gaat toekomstige zorgmanagers opleiden

Innoveren, dat doen we graag bij RST Zorgverleners. Niet alleen in de zorg, ook op personeelsgebied. Samen met Cedrah, Zorggroep Sirjon en Salem hopen we in september een eigen opleidingstraject te starten op hbo-niveau voor interne doorstromers en zij-instromers. Daarmee investeren we in het opleiden van toekomstige zorgmanagers.

Het initiatief voor het opleidingstraject is ontstaan omdat de vier reformatorische zorgorganisaties te maken hebben met een tekort aan bekwame leidinggevenden uit eigen kring. Ook liggen de eisen voor dit soort functies steeds hoger, waardoor het minder goed lukt geschikte kandidaten te vinden.

Toerusting

Om vacatures te vervullen worden nu vaak wervingsbureaus ingeschakeld of interim-managers aangesteld. Volgens Peter Boudewijn, bestuurder bij RST Zorgverleners, is dat echter geen duurzame oplossing voor de lange termijn. “In onze reformatorische organisaties heeft leiderschap een extra dimensie. Dat vraagt om toerusting. Als manager geef je leiding vanuit Bijbelse normen en waarden. Je hebt een voorbeeldrol voor degenen aan wie je leiding geeft. En je bent representant van je organisatie naar buiten toe.

Christelijk leiderschap houdt in dat je als manager beseft dat je afhankelijk bent van de Heere in de omgang met medewerkers en cliënten. Het is ook een van de thema’s die aan bod komt in het programma.”

Twee instroomniveaus

Het tweejarige opleidingstraject, dat is opgezet in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) en Driestar educatief, is gericht op interne doorstromers en zij-instromers. Zij kunnen, afhankelijk van hun kennis en ervaring, instromen op twee niveaus: als leidinggevende van een team of als leidinggevende van één of meerdere zorglocatie(s) of kerngebied.

Ontwikkel- en loopbaanperspectief

Boudewijn: “Met dit opleidingstraject bieden we interne doorstromers ontwikkel- en loopbaanperspectief. Zij-instromers uit het bedrijfsleven hebben vaak een intrinsieke motivatie om in de zorg aan de slag te gaan. Met dit traject stellen we hen in staat de overstap naar de zorg te maken. We rusten hen toe om hun kennis en vaardigheden op een goede wijze in te zetten voor de zorg.”

Het Management Traineeship Zorg & Welzijn (MTZW) start op 1 september. Kijk voor meer informatie over het traject op www.mtzw.nl of neem contact op met Christian van der Heijden (projectmanager) op 06 – 44 06 63 12.