Nieuw vanaf januari 2021: de RST-vakopleiding voor kraamverzorgenden!

Kraamzorg is een vak. Daarom start RST Zorgverleners vanaf januari 2021 in samenwerking met het Hoornbeeck College Rotterdam een tweejarige BBL-opleiding tot kraamverzorgende in de regio Dordrecht-Rotterdam-Gouda. Je werkt bij RST en gaat een keer in de twee à drie weken naar school.

RST maakt zich al jaren sterk voor een BBL-opleiding specifiek voor de kraamzorg. De huidige BOL-opleiding Verzorgende IG met uitstroom kraamzorg op mbo-niveau 3 heeft als nadeel dat meiden die kraamverzorgende willen worden eerst enkele jaren stage moeten lopen in de gehandicapten- of ouderenzorg, terwijl dat vaak niet hun interesse heeft. En voor BBL-opleidingen geldt zelfs dat er in Nederland maar heel weinig opleidingen bestaan met een kraamzorg-uitstroom.

Kraamzorg is wezenlijk anders dan ouderenzorg of gehandicaptenzorg omdat de doelgroep enorm verschilt. Maar ook het tijdelijke karakter van de zorg is een groot verschil. Het doel van kraamzorg is dat de ouders na jouw vertrek zelf voor de baby kunnen zorgen met de voorlichting die jij hen hebt gegeven. Dat alles maakt kraamzorg uniek én belangrijk.

Direct aan de slag

Als leerling-kraamverzorgende bij RST Zorgverleners ga je direct 24 uur per week aan de slag en krijg je ook meteen salaris. Uiteraard word je intensief begeleid door een ervaren kraamverzorgende, van wie je de kneepjes van het vak in de praktijk leert. Het overgrote deel van de opleiding is dus leren in de praktijk.

De werkbegeleider is meer dan een begeleider alleen: zij blijft je voor langere tijd volgen, ook na je afstuderen blijft ze je collega. Na het behalen van je diploma krijg je bij RST een vast contract aangeboden. Uiteraard maak je dan ook een stapje in je salaris, conform de cao voor kraamverzorgenden.

Solliciteren

Ben je tenminste 21 jaar en wil je vanaf januari 2021 aan de slag als leerling-kraamverzorgende? Solliciteer dan op de vacature op de website en ontdek zelf waarom kraamverzorgende het leukste vak van de wereld is!

+ Naar de vacature