Na 19 jaar weer terug bij RST

Na 19 jaar lang niet gewerkt te hebben, tóch de keuze maken om weer aan de slag te gaan als kraamverzorgende: een dappere stap! Carolien van de Burgt pakte haar vak weer op, met succes. Ze rondde haar herintredingstraject binnen twee maanden* af en werkt nu al bijna een jaar flexibel als kraamverzorgende bij RST in de regio Renswoude en Scherpenzeel.

“Zoveel mogelijkheden in contractvorm”

Inmiddels 19 jaar geleden werkte Carolien ook als kraamverzorgende bij RST. Haar gezinsleven zorgde voor een uitstap uit deze mooie, maar drukke baan. Nu al haar kinderen wat ouder zijn, kwamen de mogelijkheden om te werken terug. “Mijn jongste kind was inmiddels zeven en ging ook naar school. Dat gaf mij de ruimte om het werken weer op te pakken. Ik had zin om weer iets te gaan doen. En het beroep van kraamverzorgende heeft mijn hart! Tegelijk is acht dagen achter elkaar werken voor mij nu niet meer weggelegd. Toch bleef het kriebelen. Ik heb een mail gestuurd en dezelfde week zat ik al op gesprek. En wat bleek: de mogelijkheden zijn enorm! Ik heb nu een flexibel contract en werk gemiddeld 20 uur per maand, waarbij ik ingezet word op momenten en plekken waar het nodig is.”

Binnen twee maanden* volledig bijgeschoold

Ook het herintrederstraject is iets waar Carolien tegenop zag. Totdat ze het daadwerkelijk inging. “In april/mei ben ik met het traject begonnen en al voor de zomer heb ik alles afgerond. Enerzijds komt dit door mijn doorzettingsvermogen, maar ik heb dit snelle verloop ook te danken aan RST. De scholing zit enorm professioneel in elkaar en ik ben goed begeleid. Dat hebben ze echt goed gedaan. Ik had niet verwacht dat ik na zo’n anderhalve maand weer helemaal up-to-date zou zijn! Daar ben ik best trots op.”

Van huishouding naar gesprek

Het werk als kraamverzorgende voelt weer helemaal vertrouwd voor Carolien, ondanks dat ze ook verschillen ziet met 19 jaar geleden. “Vroeger was je als kraamverzorgende met name druk met het huishouden; je moest zoveel mogelijk werk verzetten in de tijd die je had en je ging direct aan de slag. Nu is juist de rustige opstart en het gesprek met de kraamvrouw belangrijk. En dat is ook mijn doel: de kraamvrouw een zo fijn mogelijke tijd geven en zorgen dat ze onbezorgd kan rusten.”

Cursus BabythuisZorg

Ook na het herintrederstraject zit Carolien niet stil. “Momenteel ben ik bezig met een cursus BabythuisZorg. Dit is een nieuwe zorgsoort die RST gaat aanbieden. Deze vorm van zorg is bedoeld voor elk gezin met een baby tot één jaar dat tijdelijk niet zelfredzaam is. De zorg kan in de zwangerschap, tijdens of na de kraamweek starten. Het lijkt me mooi om dit aan onze dienstverlening toe te kunnen voegen. Het vak is ook in dit opzicht echt anders dan 20 jaar terug, maar het bevalt me enorm goed!”

Collega worden van Carolien? Dat kan! Klik hier voor alle vacatures.

*De eisen rondom het herintrederstraject zijn inmiddels gewijzigd. Kijk op de website voor meer informatie of neem contact op met onze praktijkopleiders via praktijkopleiding@rstzorg.nl om te bespreken welk traject voor jou het best passend is!