“Als je wil doorleren is er ontzettend veel mogelijk bij RST”

Lisanne Smokers werkt als wijkverpleegkundige in Ridderkerk. Samen met haar team verzorgt en verpleegt ze zo’n 60 cliënten in de omgeving.

Lisanne vertelt: “Hiervoor volgde ik een leren-werktraject in een ziekenhuis als verpleegkundige. Vervolgens ben ik de opleiding hbo-V gaan doen en uiteindelijk kwam ik via een advertentie bij RST Zorgverleners terecht. Nu werk ik hier al bijna vijf jaar.”

Naast haar functie als wijkverpleegkundige volgt Lisanne één dag in de week de opleiding Wondverpleegkundige. Samen met één andere collega is ze aangesteld voor deze nieuwe rol binnen RST. “Omdat het een nieuwe functie is, moeten we ook het beleid hiervoor opstellen. Erg uitdagend en een mooie afwisseling met mijn werk als wijkverpleegkundige.”

Waardevolle gesprekken

Naast de afwisseling die Lisanne heeft in haar baan, speelt ook de identiteit een belangrijke rol in haar keuze voor RST. “De identiteit vind ik echt de meerwaarde. Voor de zorg zelf maakt het geen verschil waar je die geeft. Maar juist in de palliatieve fase is het belangrijk om cliënten aan te kunnen voelen en erover te kunnen praten als de cliënt daar behoefte aan heeft. Dat vinden cliënten fijn, maar ik als medewerker ook. Je bloeit na zo’n waardevol gesprek echt weer op.”

Teamgevoel

Het team waarin Lisanne werkt is erg betrokken op elkaar. “Het is altijd mogelijk om elkaar te bellen als je behoefte hebt om even te sparren. De bereikbaarheid is groot.” Daarnaast doen ze de cliëntbesprekingen ook altijd bij iemand thuis. “Dat maakt het een informeel én gezellig ochtendje.”

Uiteraard wordt er hard gewerkt om de beste zorg aan de cliënten te verlenen, al is dat soms best een uitdaging. “We zijn een open en enthousiast team, dat er echt voor gaat. We streven ernaar om kwalitatief goede zorg te bieden. Ondanks een tekort aan personeel lossen we samen altijd alle diensten op. We weten gewoon van aanpakken. Dat geeft een enorm teamgevoel.”

Fijne werkgever

Lisanne is op haar plek bij RST Zorgverleners. “De druk in de zorg ligt nu ontzettend hoog. Vanuit ziekenhuizen worden mensen snel naar huis gestuurd. De zorg is daardoor ook zwaarder geworden. Maar bij RST is het allemaal goed geregeld. Al vanaf dag één in coronatijd zijn er beschermingsmiddelen voor ons beschikbaar. Wat er moet zijn is er gewoon en er is altijd genoeg.”

Uitdaging en complexiteit

Naast verpleging en verzorging biedt het team in Ridderkerk ook specialistische zorg. Zo wordt er wondzorg verleend en zijn er palliatief verpleegkundigen en casemanagers dementie. Binnen het team blijven medewerkers zich steeds verder ontwikkelen en bieden zij steeds complexere zorg. “De morfinepomp is hier een voorbeeld van. Eerst vond ik het spannend om daarmee te werken, maar het maakt het wel leuk en uitdagend. Thuiszorg is veel complexer dan alleen het helpen met steunkousen. Je krijgt steeds meer uitdaging in de zorg, door ontwikkelingen die elkaar opvolgen. Bij RST is ook ontzettend veel mogelijk qua doorleermogelijkheden. Als je iets wilt, dan is daar echt ruimte voor. Wil je juist graag binnen je functie blijven, dan is dat ook prima.”

Trots

Tot slot benadrukt Lisanne hoe blij ze is met haar team: “Ik ben trots op het werk dat we met elkaar verzetten. Met de capaciteit die we hebben proberen we het beste eruit te halen. We staan bij huisartsen bekend als een warm team en huisartsen prijzen ons aan als het gaat om palliatieve zorg. Dat is best iets om trots op te zijn.”