“Ik vind het mooi wanneer ouderen hun levensverhaal delen”

Al ruim 18 jaar werkt Henrieke met veel plezier als huishoudelijk medewerker in team Barneveld. Samen met veel andere collega’s die ook al meer dan 12,5 -of soms zelfs 20 jaar- onderdeel uitmaken van hetzelfde team. Kortom: in regio Barneveld is veel ervaring aanwezig!

Ook Henrieke doet dit werk nog steeds met veel plezier. “Ik help graag. Het is mooi om iets voor iemand te kunnen betekenen, zeker als iemand minder zelfredzaam is. Mensen die voor het eerst huishoudelijke ondersteuning krijgen, hebben soms moeite met het feit dat ze hulp krijgen en moeten daar echt aan wennen. Het is mooi om ook juist in dat proces te ondersteunen.”

Afwisseling in persoonlijkheden

Henrieke houdt van afwisseling en leert graag nieuwe mensen kennen. Iets dat perfect in haar baan als huishoudelijk medewerker past. “Doordat iedereen anders is, kom je bij veel verschillende typen cliënten thuis. En die afwisseling is leuk! Dat merk je ook in de verschillende behoeftes. Sommige mensen hebben nog een groot netwerk, maar anderen zijn juist eenzaam. Die hebben dan ook vaker de behoefte om hun verhaal te delen en kijken echt uit naar je komst. Juist dat kopje koffie en een luisterend oor is dan zo belangrijk! De verhalen van cliënten zijn heel verschillend en daar krijg ik energie van. Net als van het huis volledig soppen en onder handen nemen, zodat het er weer helemaal opgeknapt uitziet.”

Een ‘geordende’ werkgever

Henrieke waardeert de structuur en communicatie bij RST en dat maakt dat ze goed op haar plek zit. “Onze teammanager is heel fijn een meelevend. Ze heeft zelf ook in de zorg gewerkt en dat merk je. Bij RST is alles gewoon altijd goed voor elkaar: netjes, geordend en goede communicatie. Ook de christelijke identiteit vind ik prettig.”

Koffie met zout

Het kopje koffie met de cliënten is belangrijk in het werk van Henrieke. Toch kan zelfs dat nog de nodige verrassingen opleveren. “Ik was een keer bij een cliënt die zelf koffie had gezet. Ik nam de eerste slok en zei direct: “Wat is er met de koffie aan de hand?” “Oh”, zegt mevrouw, “dan heb ik de suikerpot per ongeluk gevuld met zout.” Uiteraard konden we er samen om lachen!”

Trots op het team

Henrieke waardeert het team waar ze deel van uitmaakt. “Ik ben er trots op dat er in ons team zoveel medewerkers al zo lang in dienst zijn. Daarbij scoren wij zelfs een 9 als het gaat om de tevredenheid van cliënten! En tevreden cliënten is natuurlijk waar je het voor doet. Oudere mensen zijn dankbaar ingesteld. Dat maakt het werk in de thuiszorg heel mooi.”