“Ik denk niet dat je het beter kunt treffen met een team”

Janneke Timmer is sinds drie jaar actief als verzorgende IG in team Neder-Betuwe. Dat doet ze met heel veel plezier. Ze werkt en woont in Kesteren, dus kent de cliënten waar ze thuiskomt vaak ook persoonlijk.

Nieuwe stap

Voordat ze bij RST Zorgverleners aan de slag ging, werkte Janneke in Wageningen. “Ik was net getrouwd en druk met mijn huis, dus ik ging op zoek naar een baan dichterbij huis. Via iemand die ik kende kreeg ik een zeer positieve aanbeveling voor RST. Die zei tegen mij: “Ga eens bij RST solliciteren. Zij hebben een ontzettend leuk team waar je goed tussen zou passen!” Die stap heb ik toen gezet. Vanaf het moment dat ik in dat team kwam, wist ik niet wat ik meemaakte. Er is zoveel rust en we communiceren op een fijne manier. Ik zit daar echt op mijn plek. Ik denk dat je het niet beter kunt treffen met een team.”

Aanvullende persoonlijkheden

Het leuke en gezellige team is één van de belangrijkste redenen voor Janneke om te (blijven) werken bij RST. Ondanks dat haar functie, en die van haar collega’s, veel zelfstandigheid vereist, weten de teamleden elkaar goed te vinden. “We zien elkaar weinig, behalve eens per twee maanden voor een vergadering. Je bent daardoor heel zelfstandig. Maar we sparren regelmatig met elkaar en denken daardoor samen over de dingen na. Ook qua persoonlijkheden vullen we elkaar goed aan. Je staat er nooit alleen voor. We zijn echt een team. En daar ben ik trots op.”

Uitdagende zorg

De afwisseling die het werk haart biedt, is voor Janneke ook belangrijk. Team Neder-Betuwe verleent niet alleen zorg aan ouderen, maar ook tijdelijke zorg aan mensen tussen de 50 en 60 jaar. En aan 20- tot 40-jarigen, die wondzorg nodig hebben.

“Qua cliënten wisselt het dus enorm. Maar ook de typen zorg die we verlenen varieert: van ouderenzorg en wondzorg tot stomazorg en katheterzorg. Dat houdt het interessant.”

Wederzijdse interesse

Janneke werkt en woont in Kesteren. Ze voelt zich dan ook volledig thuis in de cultuur van deze streek en leest en schrijft met de mensen die er wonen. “De mensen hier zijn makkelijk en open. We zeggen de dingen gewoon eerlijk tegen elkaar.”

Precies dat contact vindt Janneke het leukste aan haar werk. “Ik geniet enorm van het contact dat ik heb met mijn cliënten. Ze zijn namelijk nog goed bij hun verstand en dat creëert wederzijdse interesse. Wij vragen aan hen hoe het met ze gaat, maar zij vragen zelf ook terug. Ik vind het echt mooi om te zien dat mensen van 80 of 90 jaar hun hart uitstorten bij mij om iets wat ze hebben meegemaakt, terwijl ik nog zo jong ben. Mensen geven dan ook echt het vertrouwen. Daarbij is de waardering en de dankbaarheid die je elke dag krijgt enorm mooi. Het zijn gewoon echt gezellige contacten.”