“Het werk als huishoudelijk medewerker is goed te combineren met mijn gezin“

Ellen Klompenmaker is een bekend gezicht in team HH Rhenen. Ze werkt maar liefst 16 jaar bij RST als huishoudelijk medewerker, met een onderbreking van een jaar elders. Maar wat bracht haar uiteindelijk terug naar RST? Ellen legt uit: “Ik heb een poosje ergens anders gewerkt, maar uiteindelijk miste ik de vrijheid die RST mij kon bieden.”

Dankbaar werk

Hoewel Ellen haar werk met plezier doet, benadrukt ze dat het niet alleen om het schoonmaken gaat. “Het schoonmaken doe ik graag, maar daar doe ik het niet voor, ik vind het vooral fijn om de mensen te helpen. Het is heel dankbaar werk, vooral als mensen eenzaam zijn. Je bent een houvast voor hen. Je bouwt iets leuks op met ze. Mensen zijn blij met een schoon huis.”

Ze gaat verder met te benadrukken hoe het werk haar in staat stelt om een persoonlijke band op te bouwen met de mensen die ze helpt. “Je leert hen kennen. Even tussen het werk door praten. Even aandacht. Even tijd vrijmaken, al is het maar vijf minuten. Even naar hun verhaal luisteren.”

De vrijheid van werken bij RST

Eén van de voordelen van het werken bij RST, volgens Ellen, is de vrijheid die het biedt. Ze deelt: “Als je ergens intern werkt als huishoudelijk medewerker ben je altijd op één plek, bij RST kom je op veel plekken. Ik breng eerst lekker m’n kinderen naar school, en als de kinderen thuis komen ben ik er ook. Het werken als huishoudelijk medewerker bij RST is daardoor goed te combineren met een gezin. De kinderen hebben er geen last van.”

Een fijn extraatje

Ellen vindt het prettig om te ervaren dat cliënten ook persoonlijk betrokken zijn. “De cliënten vragen altijd: hoe gaat het met je kinderen? Ze zijn oprecht geïnteresseerd. Heerlijk om daarover te praten. Je ziet ze dan opleven, even een ander gesprek.” Om cliënten op hun gemak te stellen, bijvoorbeeld wanneer Ellen er voor het eerst is, vertelt ze altijd wie ze is en dat alles goed gaat komen. “Mensen stellen toch hun huis voor je open, ik vind het belangrijk om me aan hen aan te passen, zodat ze zich direct op hun gemak voelen.”

Verdieping

De reformatorische identiteit van RST, die door veel cliënten wordt gedeeld, daar voelt Ellen zich bij thuis. Dat uit zich onder andere in de gesprekken die ze met cliënten voert, bijvoorbeeld over levensvragen.

Maakt dit verhaal jou enthousiast? Kom erbij! In diverse regio’s zijn we op zoek naar huishoudelijk medewerkers. Klik hier voor de vacatures en solliciteer direct.