Een kijkje op de financiële afdeling van RST

Als we binnenstappen bij RST worden we hartelijk ontvangen door Matthijs, een controller die al jaren meedraait op de afdeling Finance. Met acht mensen, dompelen ze zich dagelijks onder in cijfers, data en strategische planning.

Begin van een reis

“Vier à vijf jaar geleden solliciteerde ik hier”, begint Matthijs. “Ik wilde de stap maken naar de functie van controller. Ik groeide snel in die rol.” Matthijs beschrijft zijn rol als een combinatie van mens, proces, en data, waarbij hij zowel zorgt voor accurate cijfers, als in gesprek gaat met zorgmanagers over mogelijke verbeteringen. Daarnaast is hij vooral bezig met het inzichtelijk maken en analyseren van data en haalt hiervoor input op bij collega’s.

Technologische ondersteuning

“We gebruiken PowerBI, onze managementtool, sinds een externe partij dit voor ons in 2019 heeft ingericht”, legt Matthijs uit. De tool werd in 2020 opgeleverd en sindsdien hebben hij en zijn collega de verantwoordelijkheid om het bij te houden en uit te breiden. Inmiddels hebben zorgmanagers, het strategisch team en andere ondersteunende diensten zelf ook toegang tot PowerBI.

Actuele projecten

“We werken momenteel aan een project genaamd ‘MobileCare’, gericht op thuiszorgtechnologie”, deelt hij. “We proberen de data inzichtelijk te maken zodat op elk moment zichtbaar is hoeveel cliënten gebruikmaken van de diensten. Wij proberen de vragen van zorgmanagers te vertalen naar een dashboard.”

Wat maakt het werk bijzonder?

Matthijs licht toe: “Wat het werken hier leuk maakt, is de afwisseling tussen bezig zijn met cijfers en tegelijkertijd met procesverbetering. Er is veel interactie met mensen, zoals zorgmanagers en wijkverpleegkundigen, en het inventariseren waar zij behoefte aan hebben brengt veel variatie en kansen met zich mee. Verder krijgen we veel vrijheid om eigen initiatieven in te brengen en uit te voeren.’’

RST: Klaar voor de toekomst?

“Ja, we zijn zeker vooruitstrevend, vooral op het gebied van data,” antwoordt Matthijs vol vertrouwen. “Bij netwerkbijeenkomsten merk ik dat we op het gebied van data écht een rol van betekenis spelen vergeleken met andere organisaties. We zijn gericht op het worden van een toekomstbestendige zorgorganisatie.

Eigen inbreng en inzicht

Wat zou Matthijs zeggen tegen potentiële collega’s? “Jij zou hier echt een bijdrage kunnen leveren aan de achterkant van de processen. Flexibiliteit en vrijheid van RST, op basis van eigen inzichten, om prioriteiten op te pakken en optimalisaties staan centraal.”

Teamwerk

Matthijs benadrukt de waarde van samenwerken binnen zijn team: “We hebben elke week een werkoverleg waarin we alle punten doornemen en hebben een verbeterregister om van elkaar te kunnen leren.”

Dagelijkse belevenissen

“Een gemiddelde dag voor mij”, reflecteert Matthijs, “bevat het doorlopen van dashboards om te checken of alles klopt. Verder veel overleggen met collega’s, en natuurlijk ook tijd in PowerBI. De sfeer binnen het team is erg goed, maar de mogelijkheid om thuis te werken is ook prettig.”

Maakt dit verhaal jou enthousiast? Kom erbij! Klik hier voor de vacature assistent controller en solliciteer direct.