Een digitale boekenkast vol trainingen en cursussen

RST Zorgverleners staat bekend om de hoge kwaliteit van zorgverlening. En dat is niet verwonderlijk, want “jezelf blijven ontwikkelen” staat bij RST hoog op de agenda. Mariëtte van de Poppe: “Wij bieden medewerkers in de wijkverpleging meer dan 100 e-learnings aan, naast alle bijscholingen die bij het werk horen.”

Of je nu in de kraamzorg, wijkverpleging of huishoudelijke hulp werkt, een leven lang leren is het devies. Mariëtte: “Met name in de kraamzorg zijn veel scholingen vastgesteld in de voorschriften van het Kwaliteitsregister. Maar ook in de wijkverpleging moet je laten zien dat je nog bekwaam bent door het aftekenen van de voorbehouden handelingen.”

Gebruiksvriendelijk

RST heeft het opleidingsgedeelte geregeld in een digitaal Leer- en Ontwikkelplein (intern noemen we dit ook wel het LMS, dat staat voor Leer Management Systeem) waarvoor iedere medewerker een inlog heeft. Irene van Eijk hielp het systeem op te zetten:

“Het is een super gebruiksvriendelijk systeem, waarin je heel duidelijk kunt zien wat je al behaald hebt, wat je (nog) moet bijspijkeren en wat er verder nog te leren valt. Als een van de verplichte bijscholingen dreigt te verlopen, krijg je een mailtje vanuit het systeem met de herinnering om je in te schrijven voor die bijscholing. Je hoeft dus niet zelf alles bij te houden, dat doet het systeem voor je.”

Ambitieus

Naast onderdelen die voorgeschreven zijn, kunnen ambitieuze medewerkers uit de wijkverpleging meer dan 100 e-learnings gratis volgen. Ook in de kraamzorg wordt hier hard aan gewerkt. Bovendien kunnen ook de teamtrainingen via het systeem gevolgd worden. Is er ruimte over? Dan kunnen medewerkers zich eventueel ook nog bij een ander team aansluiten voor extra training.

Mariëtte: “Het leuke van het Leer Management Systeem is dat je door het brede aanbod jezelf kunt ontwikkelen in de richting die je interesse heeft. Stel: je hebt een cliënt met COPD, dan kun je daar een e-learning over volgen die je helpt om daar in de praktijk beter op in te spelen. Of je hebt een bepaalde handeling al een tijd niet gedaan en je wilt je kennis opfrissen. Je kunt het allemaal terugvinden in het scholingsaanbod.”

Teamtrainingen en specialisaties

Als er fysieke trainingen gegeven worden, of er komt een interessante webinar aan, dan kunnen medewerkers zich via het Leer- en Ontwikkelplein inschrijven. En voor de voorbehouden en risicovolle handelingen kun je via het systeem ook de toetsing aanvragen.

Irene: “Meestal overleggen teams onderling hoe ze hun opleidingsbudget verdelen. Soms is het de moeite waard om allemaal dezelfde training te volgen. Maar het kan ook handig zijn als een aantal teamleden de ene training volgt, terwijl een paar anderen naar een andere training gaan en de opgedane kennis dan weer delen met teamgenoten.”

Recensies

Het nieuwe LMS werd precies vóór de uitbraak van COVID-19 gelanceerd. Achteraf gezien perfect getimed.

Mariëtte: “Medewerkers kunnen nu alles online regelen en dat is natuurlijk wel zo handig als je veel thuis moet werken en afstand moet houden. We zien dat medewerkers langzaam hun weg weten te vinden naar het systeem en dat er al aardig gebruikt wordt gemaakt van de mogelijkheden. In de komende tijd gaan we het systeem uitbreiden met een uitgebreid overzicht van online scholingen, omdat klassikale scholingen nu vaak niet doorgaan.

We proberen medewerkers ook aan te moedigen door af en toe e-learnings te recenseren op ons intranet en ze regelmatig op de hoogte te houden van nieuwe opleidingen en trainingen.”

Kick

“Onlangs organiseerden we een online training over psychische problematiek bij ouderen. Maar liefst een derde van de medewerkers uit de wijkverpleging was daarbij aanwezig! Daar krijg ik echt een kick van …”