Een dag op onze P&O-afdeling!

Een dag uit het leven van een P&O-medewerker… waar moet je dan beginnen… bij het opstaan of bij het binnenstappen van het kantoor? Laat ik maar beginnen bij het binnenkomen op het hoofdkantoor in Barneveld. De auto staat netjes geparkeerd tussen de witte lijntjes, dus ik vervolg mijn weg naar boven. De afdeling P&O is op de eerste verdieping, de kamer met de geboortekaartjes en de kamer met de mooist gekleurde vrolijke bos bloemen in het midden van onze bureaus. Tegenover mij zit Marthe; zij zal straks vertellen hoe haar werkdag eruit ziet.

Ik ben Herma en verzorg alles rondom scholing. Binnen RST kennen we vier productgroepen: de wijkverpleging, kraamzorg, huishoudelijke ondersteuning en de ondersteunende diensten. Voor elke productgroep worden er scholingen georganiseerd. Voor de wijkverpleging is het bijvoorbeeld van belang dat medewerkers bekwaam zijn voor hun verpleegtechnische handelingen, voor de kraamverzorgenden is een scholing over acute verloskunde heel interessant, onze huishoudelijk medewerkers zijn gebaat bij een scholing over het omgaan met dementie. Onze collega’s van kantoor hebben onlangs een BHV-scholing gevolgd. Heel divers dus en dat maakt mijn werkdag ook elke dag weer anders!

Als ik een scholing moet regelen ga ik op zoek naar een trainer en een locatie, en ik nodig de deelnemers uit. Binnen RST maken we gebruik van een leer- en ontwikkelplein waar ik leerpaden kan aanmaken. Alle informatie over de scholingen is hier aanwezig en collega’s kunnen zich hier inschrijven.

Verder beantwoorden we vragen van collega’s en trainers, we zorgen voor het accrediteren van punten en we maken rapportages.

Klinkt dit interessant en wil je meer weten? Solliciteer dan naar de functie van P&O-medewerker en wellicht werken we binnenkort wel samen! Gezellig!

Marthe loopt hier net binnen, ik zal haar eens vragen wat haar werkzaamheden vandaag zijn, dan krijg je een nog duidelijker beeld.

Hier is Marthe:
Toen ik hier twee jaar geleden begon, werd me gezegd dat elke dag anders is. En ja, dat is waar! Voor mij maakt dat het werken op de afdeling P&O daarom zo leuk! Natuurlijk start ik elke werkdag mijn laptop op en open ik de applicaties waar we dagelijks in werken. Soms komt er direct al een spoedje binnen die opgepakt moet worden, de andere keer begint mijn dag rustig en werk ik mijn agenda af. Met uiteindelijk één doel: de medewerker op de eerste plek!

Binnen de afdeling is er veel variatie in werkzaamheden. Zo houd ik me bezig met het in dienst melden van sollicitanten, ik zorg voor de contracten, verwerk de wijzigingen in een contract en we zijn elke dag weer bezig met het optimaliseren van ons HRM-systeem: AFAS. Onze collega’s wegwijs maken in dit systeem geeft energie!

Wekelijks zitten we als team even bij elkaar en bespreken we de highlights van de week. We hebben de mogelijkheid om onze ideeën te delen en waar te maken. Brainstormen doen we graag en ons team gaat geen uitdagingen uit de weg!

Maakt dit verhaal jou enthousiast? Kom erbij! Klik hier voor de vacature en solliciteer direct.