“Het verschil maken in een innovatieve organisatie”

“Invloed kunnen uitoefenen op je directe werkveld én de geboortezorg in het algemeen, dat is toch het mooiste wat er is?” Aan het woord is Ineke Slootweg, interim-directeur Kraamzorg. Vraag Ineke wat het werken in deze functie bij RST zo speciaal maakt en het enthousiasme spat ervan af. Ineke is inmiddels ruim twee jaar verbonden aan RST, maar kent de organisatie al veel langer. “In mijn vorige functie in de geboortezorg was ik vaak in contact met RST’ers. Wat mij daarbij altijd opviel, is de hoge mate van professionaliteit, betrouwbaarheid en ‘hart voor de zorg‘, om maar even een cliché te gebruiken”, lacht Ineke.

Maatwerkroosters voor een tevreden team

“Nu ik zelf onderdeel ben van RST, prijs ik mij gelukkig met deze kundige, betrokken collega’s. RST is een innovatieve organisatie die niet bang is om te investeren. Het oog is duidelijk op de toekomst gericht. Niet alleen voor de (geboorte)zorg in het algemeen, maar ook dicht bij huis, in de zorg voor onze medewerkers. Dat zie ik echt als onderscheidend vermogen in vergelijking met andere zorgorganisaties. Wij werken hier volgens het principe ‘kraamzorg in balans’. Eén van de onderdelen daarvan is het motto ‘een tevreden medewerker is een tevreden cliënt’. Dit houdt in dat we echt luisteren naar de behoefte van onze medewerkers en daar actief mee aan de slag gaan. Denk bijvoorbeeld aan maatwerkroosters per team. Dit zorgt voor een goede werk-privébalans bij onze collega’s en daarmee voor tevredenheid én duurzame inzetbaarheid.”

Een tevreden medewerker is een tevreden cliënt

Meten = weten

Een ander voorbeeld van de innovatieve professionaliteit binnen RST zit ‘m in de analyse van feiten en cijfers en het daarop anticiperen. Ineke: “Iedereen die wel eens met geboortes te maken heeft gehad, weet dat deze veelal niet te voorspellen zijn. Toch zijn er bepaalde wetmatigheden die, met de wet van de grote getallen, een patroon in zich hebben. Door deze cijfers te analyseren maken we strategische keuzes wat betreft planning en inzetbaarheid van onze teams. Dit zorgt voor zoveel mogelijk rust en regie. Ik vind dat een pluspunt. Zo zijn we goed voorbereid en kunnen we snel schakelen én opschalen als het nodig is.”

De toekomst van (geboorte)zorg

Ineke geniet in haar functie veel vrijheid en zelfstandigheid. Dit betekent dat ze direct invloed kan uitoefenen op het beleid en de organisatie. “RST kenmerkt zich door de brede maatschappelijke blik. Er wordt niet alleen naar het organisatiebelang gekeken, maar ook naar het maatschappelijke belang van (geboorte)zorg. Juist het brede plaatje van landelijke zorgthema’s in combinatie met de dagelijkse praktische gang van zaken maakt deze functie zo aantrekkelijk. Netwerken en samenwerken binnen onze branche zijn hierbij zeer waardevol. RST kan en wil een actieve rol spelen in de toekomst van de geboortezorg.”

Als directeur Kraamzorg bij RST kun je écht het verschil maken in een organisatie die daarvoor openstaat

Uitdagingen

De uitdagingen in het dagelijkse werk liggen, zoals overal in de zorg, in de krappe marges en het aantrekken van gekwalificeerd personeel. Zoals eerder benoemd is er bij RST veel aandacht voor medewerkerstevredenheid en het behouden van kundige, enthousiaste collega’s. Ineke: “RST is echt een fijne, menselijke organisatie om bij te werken. Collega’s zijn loyaal en altijd bereid te helpen, elk met zijn of haar eigen expertise. Bovendien werken wij in wat vaak de meeste vrolijke tak van de zorg is: geboortezorg. We zitten er met onze neus bovenop, wat het voor ons soms ‘gewoon dagelijks werk’ maakt, maar welbeschouwd is het een voorrecht om actief bij te dragen aan de start van een nieuw leven. Dat maakt deze functie toch wel extra speciaal.”

Benieuwd naar de openstaande vacature? Bekijk ‘m hieronder of neem contact op met Ineke Slootweg via 06-13146476. 

Vacature directeur Kraamzorg