Betty Moree werkt als verpleegkundige in Dordrecht. “De afwisseling in het werk, daar hou ik echt van”

Betty Moree werkt als verpleegkundige in de wijk in Dordrecht. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de cliëntplanningen. Ze vervult haar functie inmiddels al tien jaar. Hoe dit zo gelopen is?

Betty vertelt: “Na mijn opleiding ging ik solliciteren. Ik kwam hier met het idee: ‘Eens kijken of ik het wat vind’. Maar ik kreeg het er zo goed naar m’n zin dat ik er ben blijven hangen. Inmiddels werk ik hier al 10 jaar met veel plezier.”

Verschil maken

Werken bij RST is van betekenis zijn, zo ervaart Betty. “Het mooie aan het werk vind ik dat je voor cliënten echt het verschil kunt maken. Dat kan al iets simpels zijn. Zo was er een cliënt die ‘Bedankt voor de zorg’ zei toen ik wegging. Toen ik ‘Graag gedaan’ als reactie gaf, kreeg ik terug: ‘Dat merk ik’.”

Hecht team

Een belangrijke reden voor Betty om te werken bij RST is het fijne team dat ze heeft. “We hebben een erg leuk en hecht team, waar ik inmiddels ook al veel mee heb opgebouwd. Als er bijvoorbeeld iemand ziek is wordt er een kaartje of bosje bloemen gestuurd of we gaan met elkaar op kraamvisite als er een baby geboren is. In die dingen zit grote betrokkenheid en collegialiteit.”

Meebewegen met de zorgvragen

Ook de afwisseling is iets wat Betty erg prettig vindt aan het werk. “We hebben veel verschillende cliënten, van jong tot oud, en allerlei soorten ziektebeelden. Van zorg rondom zuurstof en wondzorg na een ziekenhuisopname tot stomazorg en katheterzorg. Dit wisselt heel snel en juist dat houdt het ook boeiend. Je moet snel kunnen schakelen. Als er iets nieuws is, dan zorgen we voor scholing om die zorg te kunnen bieden. Al onze scholingen organiseren we zelf. Omdat je al snel weet waar de behoefte ligt, kun je de scholing daarop aanpassen. Zo kunnen we eenvoudig mee met de zorgvragen die er leven.”

Zelfstandige teams

Sinds twee jaar zijn de teams zelfstandige teams geworden. “Het zelfstandig werken vind ik heel fijn. Je hebt veel vrijheid in hoe je dingen met je team oppakt. Je mag er zelf invulling aan geven en je krijgt veel beslissingsvrijheid. De scholingen zijn daar een voorbeeld van.”

Trots

Betty is trots op de hoeveelheid werk die ze binnen het team met elkaar verzetten. “Ondanks ziekte van collega’s krijgen we alles opgelost en bieden we de zorg die de cliënten nodig hebben. Maar ook de kennis die er binnen het team is vind ik waardevol. We hebben met veel ziektebeelden te maken, maar met onze kennis bij elkaar kunnen we al deze zorg verlenen.