10 redenen waarom werken bij RST geweldig is!

Als je gaat solliciteren, ga je op zoek naar een organisatie die bij je past. En zeker als (wijk)verpleegkundige, verzorgende IG, kraamverzorgende of huishoudelijke hulp heb je alle keus. Natuurlijk willen we graag dat je voor ons kiest. En daarom geven wij je tien redenen waarom werken bij RST geweldig is.  

#1 Betrouwbaarheid

Een van de meest genoemde kenmerken van RST Zorgverleners is dat we een betrouwbare organisatie zijn. Dit betekent in de praktijk, dat we goed kijken naar wat onze medewerkers nodig hebben, en daar zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden. We willen namelijk dat jij alle kans krijgt om je te ontwikkelen in je job. Daarbij zorgen we dat je voordat je start goed weet wat je van ons als organisatie kunt verwachten. Zo weten jij en wij precies waar we aan toe zijn. Wel zo prettig, toch?

#2 Veiligheid

Onze organisatie is een veilige organisatie om in te werken. We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Onze identiteit speelt daarbij een grote rol. Zowel onze medewerkers als onze cliënten voelen zich veilig en thuis bij onze identiteit. Dat geeft vaak een extra bijzondere band tussen medewerkers en cliënten.

#3 Jij bent winst voor ons!

Als medewerker vorm jij de kern van de organisatie. Dat betekent dat we zuinig en trots op je zijn. We willen er daarom voor zorgen dat jij je werk in de beste omstandigheden kunt doen. Je kunt daarom altijd bij je teammanager of leidinggevende terecht voor vragen of opmerkingen. Op die manier kunnen we onze organisatie nog beter maken, en de beste plek voor jou om te werken.

#4 Afwisseling en uitdaging

Werken bij RST is altijd afwisselend en uitdagend. Dat komt omdat we werken met mensen. Onze cliënten zijn elke dag weer anders, de gesprekken nieuw. Je leeft mee met je cliënten, en als het nodig is, los je zorgproblemen op. Zeg nou zelf; uitdagende job toch?

#5 Wij weten waar we voor staan

Als zorgorganisatie hebben we een heldere visie op kwaliteit van leven en zorg voor het leven. Het Woord van God vormt daarbij onze basis. Hier zijn al onze uitgangspunten op gebaseerd. Elk leven is waardevol, in welke fase van zorg onze cliënt zich ook bevindt.

#6 Respect

Een van de belangrijkste pijlers van onze organisatie is respect voor onze medewerkers, onze cliënten en voor de kwaliteit van leven. We zijn allemaal mens, en hebben allemaal behoefte aan warmte, veiligheid en respect. Daar houden we als organisatie dan ook rekening mee, in de manier waarop we met onze medewerkers omgaan.

#7 Vrijheid en vertrouwen

Als medewerker van RST krijg je veel vrijheid. We gaan er namelijk vanuit dat jij je als medewerker betrokken voelt bij onze organisatie, en daarom in elke situatie ook kijkt vanuit het belang van onze organisatie. Vanuit dat vertrouwen gunnen we je de vrijheid die je nodig hebt om je werk op jouw manier te doen.

#8 Aandacht

Ieder mens verdient aandacht. Niet alleen onze cliënt, maar ook jij, als medewerker. Als team houden we daarom zoveel mogelijk rekening met elkaar. Zo proberen we bij de planning zoveel mogelijk rekening te houden met jouw persoonlijke omstandigheden, of vangen we elkaars werk op in tijden van ziekte. Dat geeft binnen het team het veilige en prettige gevoel dat we altijd op elkaar kunnen rekenen.

#9 Professioneel en bevlogen

Als je het doet, moet je het goed doen. Dat is een gezegde dat precies bij onze organisatie past. We werken met bevlogen professionals, die altijd bereid zijn om te leren en te ontwikkelen. Dat is ook nodig, want de wereld van de zorg verandert continue. Als medewerker krijg je soms ook te maken met ethische vraagstukken, waar je prachtige gesprekken over kunt voeren. Een mooie taak, die om een professionele instelling vraagt.

#10 Gezellige betrokken collega’s

Om je goed te voelen op je werk en goed te kunnen presteren, moet je je er veilig voelen. Daarvoor moet je je collega’s kunnen vertrouwen. Dat gevoel ontstaat natuurlijk niet zomaar; je moet elkaar eerst leren kennen. Door samen op te trekken, of samen bijeenkomsten te bezoeken, zul je al snel een band opbouwen met je collega’s.

Je weet dat je sámen naar een doel toewerkt. Dat vergroot je motivatie en je betrokkenheid bij je organisatie. En dat werkt echt veel fijner dan wanneer je werk voelt als een moetje. Het beïnvloedt je niet alleen op de werkvloer, maar ook thuis – je komt ’s avonds veel lekkerder thuis, en begint ’s ochtends weer met frisse moed.