Bijscholen en doorleren Verzorgende IG

Als Verzorgende IG daagt RST Zorgverleners je uit om je voortdurend te laten bijscholen. Heb je meer ambitie? Je kunt ook doorleren voor verpleegkundige (niveau 4). RST betaalt je opleiding en geeft je ook uren waarin je studeren kunt.

Bijscholen als Verzorgende IG

  • Cursussen en trainingen

    Verzorgenden IG hoeven zich niet verplicht te registeren in het kwaliteitsregister van de Beroepsvereninging voor Verzorgenden en Verpleegkundigen (V&VN). Echter: als RST Zorgverleners stimuleren we dit wel. We willen graag dat minimaal 60% van onze verzorgenden hier ingeschreven staan om de kwaliteit van onze zorg hoog te houden.

    Bij de V&VN kun je meer dan 120 verschillende scholingen volgen om je kennis te vergroten of up-to-date te brengen. Sommige scholingen zijn klassikaal en andere zijn online te volgen. Voor deze scholingen ontvang je accreditatiepunten. Bekijk hier het scholingsoverzicht.

    Sinds januari 2020 heeft RST ook een eigen LeerManagementSysteem waarin alle medewerkers zich in kunnen schrijven voor e-learnings, bijhouden kunnen welke trainingen en cursussen zij al gevolgd hebben en certificaten kunnen downloaden.

  • Voorbehouden Risicovolle Handelingen

    Voor Verzorgenden IG is het niet verplicht om Voorbehouden Risicovolle Handelingen te volgen. Dit wordt echter wel sterk gestimuleerd door RST. Je kunt via ons LeerManagementSysteem je het gehele jaar inschrijven voor trainingen bij jou in de buurt. Deze bestaan uit een een theoretisch gedeelte (online), drie praktijkoefeningen en een praktijktoets.

Doorleren als verzorgende IG

Wil je als Verzorgende IG doorleren? Dat juichen wij van harte toe. Via RST Zorgverleners kun je financiering aanvragen voor een opleiding MBO Verpleegkundige. Je opleiding wordt betaald en je krijgt van ons ook betaalde uren om de opleiding in te volgen. Solliciteer hier: Leerling Verpleegkundige of neem contact met je leidinggevende op.

Wil je doorleren voor een ander beroep? Dan verliezen we je mogelijk voor de thuiszorg, maar we willen je toch stimuleren en aanmoedigen. Misschien kunnen we uren vrijmaken voor je. Daarom gaan we graag in gesprek over je wensen. Neem contact op met de afdeling Opleidingen.

Specialiseren

Wil je Verzorgende blijven, maar kennis of vaardigheden opdoen, waarvan jij vindt dat die bijdragen aan je ontwikkeling als Verzorgende IG? Neem dan vooral contact met ons op. We denken graag met je mee. Als wij ook denken dat jouw opleiding van waarde is voor de uitvoering van je beroep kunnen we misschien iets voor je betekenen.

Terug naar Opleidingen Wijkverpleging

 

 

 

Direct solliciteren?

Enthousiast geworden van RST of van één van onze vacatures? Solliciteer dan direct.