Werken bij RST? Gewoon maar eens een belletje plegen!

Ze werkte bij een adviesbureau, maar zocht iets meer directe betekenis. De zorgsector trok, maar was dat iets voor haar? Annelien van der Spek besloot gewoon eens naar kantoor te bellen. “Ik was aangenaam verrast door de manier waarop er met me werd meegedacht!”

Annelien studeerde afgelopen zomer af in Human Resources Management als specialisatie van de opleiding Bedrijfskunde. Ze werkte tijdens haar stage met plezier op de HR-afdeling van een adviesbureau, maar toch miste ze iets.

“Qua cultuur sloot die zakelijke omgeving niet helemaal aan bij de mijne. Wat betreft mijn levensovertuiging stond ik soms ver bij mijn collega’s vandaan. Bovendien was ik veel bezig met werving en selectie wat ik heel interessant vond, maar niet uitdagend genoeg voor de lange termijn. Ik wilde graag ook de andere aspecten van HR oppakken. Daarom ging ik op zoek naar een HR-adviseursrol binnen een maatschappelijke organisatie.” Toen zag Annelien een advertentie van RST.

Out of the box

“In de advertentie vroeg RST om een P&O-adviseur met ruime werkervaring. Net afgestudeerd, had ik die natuurlijk niet. Toch bleef de functie en de vacature mij trekken. Ik besloot dus eens te bellen. Vragen staat vrij toch? Dan ervaren we vast wel snel genoeg of er voldoende aanknopingspunten zijn om door te pakken.”

Bellen bleek een goed idee. “Ik was aangenaam verrast door de manier waarop er met me werd meegedacht. Natuurlijk was de ideale P&O-adviseur iemand met veel ervaring. Maar door wat te schuiven in het team en in de verantwoordelijkheden bleek er voor mij een goede plek gecreëerd te kunnen worden, waar ik rustig kon groeien en goed ingewerkt kon worden.

Inmiddels weet ik dat die flexibiliteit wel kenmerkend is voor RST. Hier zijn ze niet bang om out of the box te denken.”

Uitdagende job

“Ik geniet van het stukje vrijheid dat ik heb: er liggen bijvoorbeeld bepaalde vraagstukken om op te pakken, maar hoe je het oppakt en hoe je het vorm geeft mag je zelf weten. Uiteindelijk draait heel mijn werk als P&O-adviseur erom dat we een prettige, goede en gezonde werkplek voor onze collega’s creëren. Het is belangrijk dat ik ontwikkelingen aan zie komen en knelpunten signaleer die betrekking hebben op P&O-beleid.

Ik ondersteun de verzuimbegeleiding, denk met de teams mee over het werven van nieuwe personeelsleden en neem deel in verschillende projecten en commissies die het personeelsbeleid van RST Zorgverleners moeten verbeteren en doorontwikkelen. Zo houden we ook laagdrempelig contact met collega’s door de hele organisatie heen. Om te weten waar behoeften liggen in de organisatie of meer op individueel niveau, is het van belang om direct met elkaar in contact te blijven. Een uitdagende job dus alles bij elkaar!”

Gedeeld geloof

Heeft ze bewust de keuze gemaakt voor een christelijke organisatie en biedt dat haar meerwaarde? “Tsja, meerwaarde … Ik heb daar wel een beetje mee geworsteld, weet je dat? Ik wil me namelijk als christen niet terugtrekken, maar juist midden in de maatschappij staan. Toch zie ik dat ik bij RST meer tot mijn recht kom en bovendien werkelijk wat kan betekenen voor mensen. Juist ook vanuit een gedeeld geloof.

Bij RST, met name in de zorg zelf, is geloven iets waar je elke dag mee te maken krijgt. Juist ook tijdens de coronacrisis konden we vreugde en verdriet met elkaar delen en elkaar bemoedigen. Waar vind je dat op die manier nou? Ik kan er blij van worden als we met een eindejaarsbijeenkomst met honderden medewerkers (online) samen zijn en dan in gebed gaan voor Gods zegen in en over ons werk. Dat bindt enorm samen!”

Gedreven, behulpzaam team

“Ik mag me gelukkig prijzen dat ik deel uitmaak van een gedreven, behulpzaam team. Ik werk redelijk zelfstandig, want ik ben verantwoordelijk voor de regio Zuid. Om die reden staat mijn bureau in Ridderkerk, waar ik dan ook met name de leidinggevenden en teammanagers uit mijn regio spreek. Maar één keer per week reis ik af naar Barneveld om met mijn directe P&O-collega’s te sparren.

Is het gek als ik zeg dat ik die dag vaak met extra veel plezier in de auto stap? De lijntjes zijn kort en we hebben het gewoon ontzettend gezellig met elkaar. Trouwens, we zijn nog op zoek naar versterking voor ons team, dus ga snel naar de vacaturepagina. Nog een extra tip: doe gewoon een belletje als het je wat lijkt. Lekker laagdrempelig en zo kan er snel geschakeld worden!”