Maatwerkopleiding Verzorgende IG in samenwerking met Cedrah, Salem en Hoornbeeck Connect

Ben je 21 jaar of ouder en wil je verzorgende IG worden? Dat kan in anderhalf tot twee jaar via een uniek maatwerktraject dat we hebben opgezet in samenwerking met Cedrah, Salem en Hoornbeeck Connect. In de opleiding, die speciaal is ontwikkeld voor volwassen leerlingen, staat leren op de werkplek centraal.

Als verzorgende IG verleen je zorg en ondersteuning aan zorgvragers. Je ondersteunt bij persoonlijke verzorging, zoals wassen, aankleden en medicijnen innemen. Ook bied je begeleiding en voer je verpleegtechnische handelingen uit.

Tijdens deze unieke maatwerkopleiding (BBL, mbo-niveau 3) leer je vooral op de werkvloer bij de drie zorgorganisaties in de regio Ridderkerk. Met maatwerk bedoelen we: snelheid waar het kan, vertragen waar het nodig is. De opleiding sluit aan bij jouw kennis, ervaring en competenties. Per maand heb je twee tot drie lesdagen, op het Hoornbeeck College in Rotterdam of bij een van de deelnemende zorgorganisaties.

“We hebben ontdekt dat we met elkaar dezelfde passie hebben om mensen op te leiden voor de zorg. Dat is te terug te zien in het uiteindelijke resultaat: dit unieke maatwerktraject.”
Mariëlle van den Berg
Lees het verhaal van Mariëlle

 

Praktische informatie over de opleiding

  • Start in de week van 29 januari 2024;
  • Duur van de opleiding: 1,5 tot 2 jaar;
  • Per maand zijn er 2 tot 3 lesdagen (op maandag). Het is mogelijk om één lesdag per maand online deel te nemen;
  • Je krijgt tijdens de opleiding een contract van minimaal 18 uur per week bij RST Zorgverleners. Voor een lesdag krijg je 5,5 uur vergoed;
  • Er wordt veel gebruik gemaakt van e-learning. We verwachten dat je computervaardig bent om de e-learnings te maken;
  • De opleiding wordt volledig door RST vergoed. Je bent naast tijd dus geen kosten kwijt;
  • Meer informatie vind je op de website van Hoornbeeck Connect.

Webinar

Op donderdag 23 november is een webinar gehouden over dit unieke maatwerktraject. Tijdens het webinar vertelden de praktijkopleiders van RST, Salem en Cedrah alle ins en outs over de opleiding.

Klik hier om het webinar terug te kijken

Aanmelden voor deze opleiding

Wil je je aanmelden voor dit unieke maatwerktraject? Dat kan tot en met woensdag 20 december, door te reageren op de vacature.

Naar de vacature