“Het afwisselende werk en contact met mensen vind ik leuk aan mijn baan als verpleegkundige”

Maaike Schrijver-Vos is verpleegkundige bij RST Zorgverleners. Afgelopen oktober is er een nieuw kantoor geopend voor team ‘s-Gravenpolder en daar zijn alle werknemers nog steeds erg blij mee. We spreken Maaike over haar werkzaamheden, het nieuwe pand en werkplezier.

Dit artikel verscheen eerder in Het ‘s-Gravenpoldertje (20 april 2022) | Tekst: Marit Jansen van Galen (Quaeris Media)

Al ruim twaalf jaar werkt Maaike bij RST en iedere dienst gaat ze met plezier naar haar werk. Ze heeft altijd al in de zorg willen werken en in Zeeland haar hbo-V-diploma gehaald tot verpleegkundige. Ze leerde al veel in de praktijk tijdens een bijbaan in de thuiszorg en door stages in het ziekenhuis. In de loop van de jaren is er veel veranderd in de zorg en zijn ze ook bij RST meer gaan digitaliseren.

“De planningen staan online, ik kan het cliëntendossier via mijn werktelefoon lezen en door de coronaperiode hebben we ook veel online vergaderd”, legt Maaike uit. Ook dit team heeft te maken gehad met ouderen en het coronavirus, zowel het contact met hen als met collega’s was een uitdaging.

“Het is fijn dat de maatregelen nu versoepelen, maar het is een bijzondere tijd geweest. Ik vind het leuk om mijn collega’s weer te zien als ik een bakje koffie kom halen op kantoor tijdens mijn pauze. Even met elkaar kletsen en kort overleg gaat veel makkelijker als je elkaar ziet.”

Nieuw kantoor

Een prettige ontwikkeling tijdens de coronaperiode was de opening van het nieuwe kantoor in de ‘s-Gravenstraat. “Hiervoor zat ons kantoor in Goes. Als je dan handschoenen of verbandmateriaal nodig had, moest je het dorp uit. Nu kunnen we gemakkelijk even binnenstappen omdat het kantoor op ‘s-Gravenpolder zelf te vinden is. We hebben ook als team mogen meebeslissen over de praktische indelingen en vorig jaar is het feestelijk geopend door burgemeester Dijksterhuis.”

Betrokken

Het leukste aan haar werk vindt Maaike het contact met de mensen. “Het is afwisselend werk en naast de zorg die je levert, luister je ook naar het verhaal erachter. Dus ik verbind niet alleen de wond, maar ik luister ook naar de oorzaak en hoe iemand er in het dagelijks leven mee omgaat.

Doordat je op een dorp werkt, en ik woon hier ook, kom je cliënten als je vrij bent ook tegen. Met regelmaat loop ik ze tegen het lijf in de supermarkt of in de kerk. Ik ervaar dit vooral als prettig omdat je erg betrokken bent. Ik hoop daarom mijn werk nog vele jaren met veel plezier te mogen doen en ik ben dankbaar dat ik dit werk kan doen naast de zorg voor ons gezin.”