5 redenen waarom een maatwerktraject interessant is voor jou

Je diploma upgraden naar verzorgende IG kan met een maatwerktraject van RST. Maar wat levert het je op? En weegt het op tegen de investering? Wij geven 5 redenen waarom een maatwerktraject zeker de moeite waard is.

1. RST vergoedt de kosten voor 100%

Als je een maatwerktraject bij RST volgt, investeer je vooral in tijd. Je gaat 12-14 dagen naar school en leert je theorie, maar de kosten worden volledig vergoed door RST. Je betaalt dus niets!

2. Je krijgt naast je opleiding een contract van minimaal 8 uur per week

Het fijne van een maatwerktraject is dat je werken en leren combineert. Op school leer je de theorie, die je vervolgens bij RST in de praktijk kunt toepassen. Je krijgt daarvoor de mogelijkheid binnen een contract van minimaal 8 uur per week. Daarbinnen geeft RST goede begeleiding, zodat je de praktijk stap voor stap kunt leren.

3. Je bent op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen

Als je al jaren werkt is theorie die je tijdens je opleiding leert vaak al deels weggezakt. Daarnaast verandert de wereld snel; dingen waar je als verzorgende IG 10 jaar geleden mee te maken kreeg zijn nu meestal al volledig anders. Vergeet daarbij niet de ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie. Tijdens een maatwerktraject leer je bij over de meest actuele ontwikkelingen, trends en het werk zelf.

4. Je wordt verzorgende IG

Een maatwerktraject is niet alleen leerzaam, het levert je ook echt iets extra’s op: je wordt verzorgende IG. Dit betekent dat jij na het behalen van je diploma ook meer bevoegdheden krijgt binnen je werk. Zo kun jij je als verzorgende IG inzetten voor onze cliënten. Daar doen we het tenslotte allemaal voor!

5. Het is een mooie ervaring

Natuurlijk gaat het erom dat je vooral nieuwe dingen leert, zodat je aan het einde van het cursusjaar je diploma Verzorgende IG op zak hebt. En natuurlijk vraagt dat investering en tijd, wat soms best pittig kan zijn. Maar tegelijk geven de medewerkers die een maatwerktraject hebben gedaan ook aan dat het ook gewoon erg leuk was om te doen. Je ontmoet nieuwe mensen van alle leeftijden waar je een gezellige tijd mee beleeft.

Krijg je al zin om te beginnen? Ga dan snel naar de vacature! Of lees hier meer over het maatwerktraject van RST en het Hoornbeeck College, dat in februari 2023 start in Rotterdam.